Videopoker

Videopoker

Videopoker är precis som det låter ett pokerspel. Det spelas med en vanlig kortlek och vanliga pokerregler tillämpas. Skillnaden mor poker är att här spelar man på en maskin. Därav namnet videopoker. Varje möjlig vinnande hand har ett återbetalande värde som man kan läsa från maskinen.

När man spelar videopoker börjar man med att välja insats och sedan trycker man på givar knappen. Fem kort delas ut till dig och du har nu valet att välja vilka du ska behålla. Du markerar de kort du vill behålla och tryckes sedan på givar knappen igen. Då byts dessa kort ut ock din hand utvärderas. Om handen bestod av en vinnande kombination får du din vinst vars storlek beror vilket värde du hade. Par och triss betalar låga värden medan en hand som består av färg eller fyrtal ger betydlig t bättre vinst.

Olika varianter och regler

Det finns flera olika varianter av videopoker och alla har ett eget namn. Det vanligaste är Jacks or Better som helt enkelt betyder att man måste ha minst par i knektar för att få en vinst. Jacks betyder Knektar på engelska. Alla par som har korten 10 eller lägre ger ingen vinst. Det andra populära videopoker spelet är Deuces Wild. Deuces betyder tvåor och i detta spel är alla tvåor vilda. Detta betyder att de kan bytas ut mot vilket annat värde som helst. Består till exempel din hand av ett par i tior och du har en tvåa, kommer denna tvåa automatiskt att ha värdet tio och din hand har då en triss.

Det finns alltid bara ett rätt val på varje giv!

Andra spel inom kategorin Videopoker är Joker Poker, Double Bonus Poker, Tens or Better med mera. Samtliga av dessa variationer har speciella regler. Detta gör att videopoker spelaren har en stor variation när det kommer till olika varianter, och till skillnad mot till exempel spelautomater har strategin och skickligheten i Videopoker en avgörande roll. Det finns många mycket bra strategier till var och ett av dessa varianter och om man använder dem kommer ens chanser att vara några av de bästa man kan få på ett casino. Vill du lära dig strategi till Jacks or Better kan du på länken hitta en utmärkt guide som beskriver utförligt hur man använder en strategitabell för videopoker samt listar tabellen som används för att få bästa möjliga odds.

468 ad