Roulette

Roulette

Roulette är ett bordsspel som består av ett hjul och ett bord. Hjulet har 37 olika värden som är numrerade från 0 till 36. Det kan också förekomma att hjulet har 38 värden och har då ytterligare en nolla. Bordet består av ett rutmönster där alla siffror som finns på hjulet också finns på bordet. Det förekommer också rutor på bordet för andra typer av satsningar som rött, svart, jämna och udda med mera.

När man ska spela Roulette lägger man en insats någonstans på bordet. Man kan lägga insatsen direkt på ett nummer eller på gränsen mellan två eller flera nummer. Man kan också lägga insatsen på en ruta för udda siffror eller kanske spela på endast svart. Det är så av varannan siffra på hjulet är antingen svart eller röd, med undantaget för nollan som har grön färg.

Här hittar du en utmärkt guide om hur du använder Roulette Strategier www.spelstrategier.com/strategier/roulette/

När samtliga spelare gjort sina insatser börjar hjulet att snurra. En liten kula kastas in på hjulet och snurrar runt där i en vild fart. När hjulet sakta börjar att stanna kommer kulan slutligen att hamna på ett nummer. Då vinner det numret som kulan hamnade på och den färgen som detta nummer har. Man vinner också på jämna nummer om det vinnande numret var jämt och man vinner på udda nummer om det vinnande numret var udda.

Det är alltid slumpen som avgör!

Roulette är väldigt enkelt att spela. Man behöver bara välja vad man ska satsa på och sedan sköter spelet eller croupiern resten. Spelet är ett turspel som helt och hållet styrs av slumpen, så det spelar ingen större roll vad man satsar på. Det som skiljer de olika valen är att oddsen för att få in dem skiljer sig åt, och då också vinsterna. Satsar man på en siffra är oddset vanligtvis 35 gånger insatsen, och om man istället satsar på till exempel rött är vinsten lika mycket som insatsen.

468 ad